Din hjerne elsker ‘plejer’ (og det har stor betydning for dit selvværd)

Her får du blogindlæg nr. 2 om forandringens psykologi.

Fik du set med i sidste uge? Der fortalte jeg dig om, hvordan din hjerne bliver god til det, du bruger den til. Og alt det andet, du også kunne bruge hjernen til – not so much.

Dette hjerneprincip gælder uanset om du træner din hjerne til klaverspil, basketball eller selvværd.

Din hjerne elsker plejer

I dag vil jeg fortælle dig om tre måder, hjernen arbejder på, som også gør forandring svært. Når du har set dagens video, bliver det tydeligt for dig, hvorfor selvværd ikke bare lige kan fixes.

Det bliver også tydeligt for dig, hvor meget din hjerne egentligt elsker, når du gør, som du plejer.

Den er vild med det, faktisk! Så vild med det, at den hele tiden skubber dig i retning af ’plejer’.

Se med i videoen, hvor du også finder ud af, hvordan du kan vække din hjerne.

‘Plejer’ skaber selvværd – eller det modsatte

Nu hvor du har set videoen, giver det garanteret mere mening for dig, hvorfor du ikke bare easy peasy slipper af med et lavt selvværd.

Det ER svært!

Fordi din hjerne modarbejder dig.

Det gør din hjerne ikke, fordi den er en bissebølle, men fordi den er indrettet sådan. Den skelner ikke umiddelbart mellem vaner, der er uhensigtsmæssige for dig, og vaner, der er hensigtsmæssige for dig.

Hjernen gør bare, som den plejer.

Træn din hjerne til selvværd

For at komme i mål med et sundt selvværd, må du derfor få øje på alle de situationer, hvor ‘plejer’ trækker dit selvværd ned ad bakke. Du har brug for at kunne vække hjernen, hver gang den gør noget, som den plejer at gøre, som påvirker dit selvværd negativt. Lige præcis i de situationer skal du nemlig udvikle nye måder at gøre tingene på – for dig og din hjerne.

Din hjerne har over tid udviklet mange vaner for dit selvværd – eller det modsatte. Størstedelen af dem er du slet ikke klar over, at du har. De er blevet automatiserede dele af dig pga. den måde, hjernen arbejder på, som jeg fortalte dig i videoen. Det, du plejer at gøre, føles naturligt, og er noget, du ikke stiller spørgsmålstegn ved – og som hjernen derfor ikke af sig selv vågner op fra.

DU skal vække den!

På mit online forløb “Selvværd – hver dag” viser jeg dig hvordan. Undervejs i forløbet får du afdækket alle de måder, din hjerne holder dig fast i lavt selvværd på. Jeg viser dig lige præcis, hvor du skal gøre noget andet, end du plejer.

Ikke mindst får du stakkevis af øvelser til at etablere de nye hjerne-vaner, du har brug for – for at kunne mærke, at du er helt ok, som du er. Vi etablerer nye vaner for dit følelsesliv, dine tanker, din opmærksomhed og din opfattelse af dig selv og virkeligheden. Sammen træner vi simpelthen din hjerne til selvværd.

Vil du med?

⇒ Læs mere her.

KH

Rikke Papsøe signatur

Leave A Comment

Beslægtede artikler

Leave A Comment