SelvværdTanker

Derfor skal du lære din indre kritiker bedre at kende

Selvkritisk. Derfor skal du lære din indre kritiker bedre at kende.

Hvis du gerne vil have mere selvværd, er der ét bestemt skridt, du skal starte med:

Du skal lære din indre kritiker bedre at kende.

Det kan umiddelbart lyde ubehageligt.

Og det kan også til en start give en tristhed over tingenes tilstand.

Men det giver så meget mere!

Beskeden fra dem, jeg hjælper med selvværd, er, at kendskabet til deres indre kritiker giver KLARHED og LETTELSE.

På bloggen her i dag forklarer jeg, hvorfor det er sådan.

Jeg forklarer også:

  • Hvorfor at lære din indre kritiker bedre at kende er nødvendigt for at få bedre selvværd
  • Hvorfor du ikke kender din indre kritiker godt nok endnu
  • Hvor din indre kritiker kommer fra
  • Hvad du kan, når du lærer din indre kritiker bedre at kende.

Blogindlægget i dag er faktisk en vlog.

Jeps, lidt kikset ord, synes jeg - men det betyder bare, at du får dagens inspiration på VIDEO.

Den kommer her:

Til dig, der vil være mindre selvkritisk...

Det første nødvendige skridt i retning af bedre selvværd er, at du lærer din indre kritiker bedre at kende.

For at du kan blive mindre selvkritisk, må du først finde ud af, hvad du egentligt siger til dig selv, når du er selvkritisk.

Det kan umiddelbart lyde lidt ubehagelig. Hvorfor skal jeg det? Kan jeg ikke bare få den til at gå væk?, tænker du måske.

Det kan du ikke. Ikke, uden du kender den.

Det fortæller jeg mere om om lidt.

Nu først lidt om den effekt, det har, at lære sin indre kritiker bedre at kende.

Til en start vil nogen opleve, at det ER ubehageligt. Fordi de bliver triste. Måske vil det også være sådan for dig, at du indledningsvis bliver trist over at opdage, hvad du egentligt går og siger til dig selv, når livet slår knuder, og tingene ikke går, som du vil have det. Det er helt naturlig og forståeligt, hvis du bliver trist over at finde ud af, hvordan du egentligt slår dig selv i hovedet med dine egne tanker.

MEN efter denne indledningsvise tristhed vil du opleve noget andet. beskriver dem, jeg hjælper med selvværd, to ting som de vigtigste effekter af at lære deres indre kritiker bedre at kende:

Klarhed og lettelse.

Lettelse

Når du lærer din indre kritiker at kende bedre, vil det som regel give dig en stor lettelse. Når du ser sort på hvidt, hvad den hvisker dig i øret om dig selv og hvad den dunker dig i hovedet med, giver det mening, hvorfor selvværd er en svær størrelse for dig. Det, der sker er: Ahhh, nu forstår jeg, hvorfor jeg har det svært. Det er ikke fordi jeg er helt gak-gak, eller fordi jeg er tabt bag en vogn. Det er fordi jeg har en helt særlig plade kørende på repeat, som konstant slår mig ned, holder mig nede og gør mig trist. Det giver mening! Det letter.

Klarhed

Dem, jeg hjælper med selvværd siger også, at det at lære deres indre kritiker bedre at kende giver KLARHED. Det er en klarhed over, hvor de skal sætte ind for at stoppe den. Når du ikke kender din indre kritiker godt, kan den løbe af med dig, uden du oplever det. Den bliver bare endnu en af de tankestrømme, som du har kørende indeni dit hoved, som du ikke engang lægger mærke til.

Der er flere grund til, at din indre kritiker kan løbe af med dig, uden du lægger mærke til det: Den ene er, at du har haft din indre kritiker længe – og har formentligt hængt ud med dens snak i mange år.

Den menneskelige hjerne kan godt lide vaner. De stier, du har betrådt mange gange før, er lettere for din hjerne at hoppe med på igen, end at gøre noget nyt.

Det andet er, at de beskeder, din indre kritiker kommer med, virker på dig som sandheder (når du ikke har holdt den ud i strakt arm, som du gør, når du forsøger at lære din indre kritiker at kende). De virker som sandheder, fordi det er beskeder, du har hørt og taget ind som barn. Din indre kritiker består af beskeder, du har samlet op på et tidspunkt, hvor din hjerne ikke er moden, som den er nu. Det har ikke som barn været muligt for dig at perspektivere de beskeder, du fik om dig selv, om mennesker generelt og om livet. Derfor har du taget dem ukritisk ind, og de er blevet til de sandheder, som din indre kritiker nu råber til dig – om dig selv, om dit værd, om menneskers værd, om verden.

Opsummerende:

  • Første skridt til bedre selvværd er at lære din indre kritiker at kende. Fordi:
  • Hvad du ikke kender, kan du ikke stoppe.
  • Når du lærer din indre kritiker at kende, giver det klarhed og lettelse.

Som jeg nævner på videoen starter vi på mit nye online kursus netop ud med, at du netop lærer din indre kritiker bedre at kende.

Du får værktøjer, der hjælper dig til at finde ud af, hvordan lige netop din indre kritiker ser ud og opfører sig – så du kan vide hvornår du skal sætte ind og stoppe den.

Hvordan du ellers stopper med at være selvkritisk, findes der masser af andre værktøjer til i kurset.

Hele kurset er designet til at give dig viden om og værktøjer til, hvordan du skal møde din indre kritiker, så den IKKE løber af med dig og skaber problemer i dit liv.

Kurset foregår online – og alle kursets 12 lydlektioner ligger klar. Du kan altså gå i gang med det samme – og du kan bruge al materialet fra kurset igen og igen. Alt indhold er dit til evigt eje.

Vil du med?

Så kan du tilmelde dig lige her!

Jeg håber på at se dig på kurset!

Kærligst

Rikke Papsøe signatur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *