Gør dette, inden du siger farvel til året, der gik

Nytårshilsen 2021

Det år, jeg begyndte min blog, startede jeg også, hvad jeg ønskede, skulle blive en nytårstradition.

Det handler om en skæg og givtig måde at sige farvel til det gamle år for at kunne sige goddag til det nye.

Året efter skete der så meget skidt i mit liv lige op til jul, at traditionen ikke gav mening.

Og så blev jeg sygemeldt. I lang tid.

Men nu!

NU, min ven, skal den genoptages! 🤩

Lyt med her og find ud af, hvilken tradition jeg taler om. Du bliver samtidigt inviteret til at lave øvelsen selv. 

Der er ikke noget højtravende ih, oh og åh i den øvelse, men det en øvelse, der er sjov og seriøs på samme tid.

Til allersidst her på årets sidste dag vil jeg blot sige dig 1000 tak for, at du følger med her på kanalen! ❤️ Uden dig ville det ikke være spor sjovt!

Jeg ønsker dig også et dejligt, lykkebringende nyt år! 🍾🥂 🥳

KH,

Rikke Papsøe signatur

19 thoughts on “Gør dette, inden du siger farvel til året, der gik

 1. Tak for en god øvelse, Rikke.

  Jeg kan ikke se andet, end at mit år var et hamsterhjul. Det giver stof til eftertanke!

  1. Hej Carina,

   Det kan jeg godt forstå! Og det er velkendt – det med hamsterhjulet.

   Hvordan kan vi få noget andet i 2022? ❤️

 2. Hej Rikke,

  Mit år var også delt i to. Fordi vi tog orlov i efteråret. Bedste beslutning nogensinde. Apropos hamsterhjul!

  Kh Pernille

  1. Åh, det lyder godt, Pernille! Orlov ❤️

 3. Hej Rikke
  Mit år har været som et trailløb i dårligt vejr – både op og ned…lidt som en glidebane indimellem, hvor det er svært at stå fast. Uforudsigeligehed, masser af rødder, mudder og nogle lede stigninger. Men jeg giver ikke op og er aldrig udgået af et løb.
  Bh Anni (løber)

  1. Skønt billede, Anni! 💪🏃‍♀️

   Jeg genkender det – om end jeg ikke løb, men kravlede. I hvert fald i starten!

   Kh og godt nytår til dig,

   Rikke

 4. Hej Rikke.
  Sikke en god øvelse, så får man lige sat tingene lidt i perspektiv, dejligt 😊
  Jeg har lidt svært ved at sætte et enkelt ord på mit år, men hvis jeg skal vælge et, tror jeg det må være en rejse. Sådan helt på det psykiske plan i hvert fald.
  Jeg startede året i frustration og afmagt over forskellige ting i mit liv og med meget lavt selvværd. Jeg kan nu med denne øvelse se, at jeg faktisk har rykket mig rigtig langt hen imod noget bedre. Jeg har udviklet mig rigtig meget og håber at min rejse fortsætter ind i det nye år. Giver det mening?

  Godt nytår til dig
  Hilsen Ulla

  1. Hej Ulla,

   Det giver så meget mening! 😍

   Og hvor er det godt, at du nu kan se, hvor meget du har rykket dig! Det gør godt, ikke sandt? 😍

   Kh og godt nytår fra Rikke

 5. Tak🙏 for et godt og genkendeligt indlæg.
  Jeg selv har haft et år med angst, tristhed, hukommelses problemer, og ikke mindst deprimeret. Det er voldsomt når jeg skriver det her på skrift, men ikke mindre sandt. Jeg gennemgår mange følelser, men alligevel er det rigtig mange gode iagttagelser omkring det at være glad, så jeg forsøger at huske mig selv på de få, men meget givende glæder, der er og har været. Jeg har erfaret igennem mange års arbejde med mig selv, at jeg er nød til at stå ved mig selv på godt og ondt. Det er ensomt fordi jeg altid udadtil har været glad, stærk-hjælpsom – følsom i relationen til andre, altså levet igennem andres udfordringer, hvor jeg der´ har fået kærlighed opmærksomhed tilbage – som har givet mig følelsen af at være god nok! Det har været meget fantastisk for mig at glæde andre, og som på det ubevidste plan, gjorde at jeg fik følelsen af at være noget godt! Jeg gik ned med en alvorlig stress for 1,5 år siden, hvor jeg intet kunne, og som har bevirket at jeg i dag lider af hukommelses tab, samt tristhed og et meget lille selvværd. Jeg er nu på efterløn, og kæmper både med selvværd, hukommelse, og humøret. Men jeg er det bevidst, og er åben omkring det. Jeg vil ønske alle et godt nytår

  1. Kære Hanne,

   Tak for dine ord!

   Der er meget genkendeligt i din historie! Vi er mange, der er gode hjælpe andre, men mindre gode til at hjælpe os selv. Godt at du er opmærksom på det! ❤️

   Kh og godt nytår fra Rikke

 6. Efter sidste kærestebrud jeg selv valgte og dit kursus, selvværd hver dag, har jeg besluttet at jeg kommer i centrum resten af livet. Jeg skal nok være social men mit ego skal ikke mere sættes til side.
  Godt Nytår herfra til alle der læser dette her !

  1. Skønt, Preben! 💪❤️

   Godt nytår til dig! 🌟

 7. Interessant opgave! 2021 har været en slags labyrint eller måske snarere et Escape Room. Der har været opgaver at løse og indimellem er jeg landet i en blindgyde/gået den forkerte vej. Andre oplevelser er, at der har været udsigt til noget skønt udenfor, lys forude. Der har også været aha-oplevelser og glæder i forbindelse med løsning af opgaverne. Nogle opgaver har jeg selv løst, andre i samarbejde med andre. Så jeg er på vej ud af mørket/labyrinten, men jeg ved ikke, om jeg når at komme ud i 2022.

  1. Fantastisk billede, Birgitte! Et escape-room! 😱😅

   Det lyder spændende!

   Godt nytår til dig ❤️

 8. Det har været stormfuldt og kaotisk, idet jeg stoppede i mit erhverv efter 28 år og er igang med en omskoling, hvilket min psyke battler med. Det har været SÅ teoritungt og min 47 årige hjerne sveder og oplever ængstelighed, fordi jeg gerne vil kunne præstere… så pt ret tungt. Skal finde ud af min balance så studier ikke fulder hele min bevidsthed og gider egentlig heller ikke altid vågne med en knude i maven og frygt for alle de rapporter som skal tastes. Jeg ønsker mere lethed, balance og få lært mig selv at jeg er god nok selvom opgaverne ikke rammer stjernerne og at det er ok ikke at kunne forstå og huske alt! Eksamen i kommende uge har IKKE gjort min jul lettere….
  Så en dybere indre ro som særligt vinterbadning kan frembringe er ønskværdigt at gå videre ind i 2022 med💫♥️

  1. Kære Charlotte,

   Omskoling kan være en vild proces! 😱 Kan godt forstå, at det er tungt. Især med en eksamen lige efter jul 🥵 Jeg husker det godt fra mit studie. Julen var aldrig afslappet men fyldt af “burde”…

   Jeg ønsker dig held og lykke og et rigtigt godt nytår! 🌟

   Kh fra Rikke

 9. Mit år har været lidt ligesom en udforskende gå-/cykeltur, da jeg nogen gange har haft travlt med at komme ud og opleve noget, se mennesker, lære noget nyt, blive bedre til ditten og datten og dermed har sat farten op for at komme hurtigere hen til der jeg gerne ville være, også i min personlige udvikling. Men jeg har også været god til at have ro på ift. at søge arbejde, at gøre projekter færdige og til dels at øve op til koncerter.
  Og på en gåtur kan man netop gå i lidt varieret tempo afhængig af hvad der lige optager en.

  1. Uh, det lyder som et godt år! 😍 Balance mellem at speede op og sænke farten er opskriften på et sundt nervesystem, og dermed en sund krop og et sundt sind. Aaahhh 🌟❤️

 10. Jeg har det som om jeg har siddet på en perron på en togstation. Og ventet på et tog hvor retning og afgangstid blev defineret af hvad der var muligt i forhold til coronaudviklingen. Heldigvis kom der ind i mellem gode folk om bord på toget, og så gjorde det ikke lige så meget, at toget var forsinket eller havde tekniske problemer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *